-30% op uw volledige winkelmandje bij aankoop van min. 50€

Metagenics Probactiol Plus Protectair

van Metagenics
Versterkt de immuniteit. Bevordert de vertering.

€ 13,30

GRATIS LEVERING
In een verkoopspunt of vanaf €55

72H (In voorraad)

Het iU advies

Het iU advies
 • 1 capsule Probactiol® Plus bevat 25 miljard levende bacteriën: 12,5 miljard Lactobacillus acidophilus NCFM® en 12,5 miljard Bifidobacterium lactis Bi-07.
 • vitamine D

De exclusieve ProtectAir productietechnologie - speciaal ontwikkeld door Metagenics - garandeert namelijk het aantal levende bacteriën en de kwaliteit ervan tot op het einde van de houdbaarheid.

Het volstaat om 1 capsule per dag te nemen.

Het traditionele gebruik van gefermenteerde voedingsmiddelen heeft geleid tot de studie van de eigenschappen van de verschillende probiotica die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid) [1]. Er werden wetenschappelijke argumenten gevonden (voornamelijk voor de soorten Lactobacillus en Bifidobacterium) voor de preventie en behandeling van aandoeningen m.b.t. antibiotica, voor de behandeling van gastro-enteritis en acute diarree en voor het verlichten van klachten veroorzaakt door lactose-intolerantie [2]. Het genoom van Lactobacillus acidophilus NCFM, die in 1972 gecommercialiseerd werd, werd slechts onlangs gedecodeerd [3]. Het ontcijferen van het genoom (2004) liet toe de genen duidelijk te omschrijven die betrokken zijn bij de weerstand ten opzichte van maagzuur [4] en galzouten [5]. Er werden ook genen geïdentificeerd die de adhesie aan het darmslijmvlies bevorderen [3, 6]. Een artikel dat gepubliceerd werd in januari 2007 in het blad Nature Medicine heeft aangetoond dat de orale administratie van de stam Lactobacillus acidophilus NCFM de expressie induceert van de �-opioïde en cannabinoïde receptoren in de epitheelcellen van de darm en hun potentiële gunstige impact op de pijngrens in de dikke darm [7]. Deze soort speelt een cruciale rol in de darmfysiologie [8]. Het combineren van deze twee belangrijkste bacteriesoorten, Lactobacillus en Bifidobacterium, in een probioticumbereiding komt overeen met een werkelijke gistingsdarmflora. Dit klopt ook met een lange geschiedenis van veilig gebruik bij de mens en men raadt bovendien aan om inheemse bacteriestammen te gebruiken (10). Een recente studie toonde het beschermend effect aan tegen virale infecties bij kinderen die Lactobacillus acidophilus NCFM en Bifidobacterium lactis Bi-07 toegediend kregen. Een andere studie die in 2008 gepubliceerd werd toont het nut aan van beide stammen bij patiënten die lijden aan gasvorming door het prikkelbare darmsyndroom (12).

PROBACTIOL PLUS bevat 12,5 miljard levende organismen Bifidobacterium lactis Bi-07 en 12,5 miljard levende organismen Lactobacillus acidophilus (NCFMstam) per capsule.

Alternatieve producten

Uw mening

Enkel aangemelde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt zich aanmelden of registreren

 •  
  Gratis levering

  In een verkooppunt of vanaf €55
  Meer details >
   
 •  
  Klantendienst

  Van maandag tot vrijdag:
  09:00 - 12:00 • 14:00 - 17:00
  02 529 93 48

  Meer details >
   
 •  
  Veilig betalen

  100% veilige betaling
  met Atos Worldline
  Bancontact/Visa/Maestro/MasterCard
  Meer details >